woensdag 16 maart 2011

Menselijke resten in het zand

In het Flevopark zijn teams van stadsdeel Oost en de begraafplaats sinds vrijdag op zoek naar meer menselijke resten, zo lees ik in het Parool: 'Stadsdeel Amsterdam-Oost en begraafplaats De Nieuwe Ooster zijn in ernstige verlegenheid gebracht nu in twee parken menselijke resten zijn gevonden die afkomstig zijn uit graven van begraafplaats De Nieuwe Ooster. Een vrouw die vorige week donderdag haar hond uitliet vond stukken menselijk bot en ging daarmee naar de politie.'

Er zijn stukken ruggenwervel, kiezen en een handvat van een grafkist gevonden, die afkomstig zijn uit graven van de nabijgelegen begraafplaats De Nieuwe Ooster. Op die begraafplaats wordt momenteel gewerkt aan de bouw van een nieuw kantoor. Het zand dat daar tijdens graafwerkzaamheden naar boven is gekomen, is door stadsdeel Oost gebruikt om het Flevopark en Park Frankendael te 'bezanden'.

De graafwerkzaamheden voor het nieuwe kantoor op De Nieuwe Ooster zijn vorig jaar november tijdelijk gestaakt toen onverwacht op oude graven werd gestuit. Het gaat om de overblijfselen van mensen die in de jaren zestig en zeventig in algemene graven zijn begraven en die eind jaren negentig geruimd zijn. In november bleek dat dat slechts gedeeltelijk is gebeurd. De botten en kiezen die vorige week zijn gevonden, zijn inmiddels terug bij De Nieuwe Ooster, waar ze herbegraven worden. 

Geen opmerkingen: