woensdag 9 maart 2011

Rote Grütze

Kent u die mop van die twee die naar de sauna zouden? Maandagavond zouden we naar de sauna. Er is hier een hele mooie grote sauna, Gezeitenland, met uitzicht op zee. Maar we hadden een beetje gekibbeld en het leek me helemaal niet leuk. Laten we dinsdag gaan, zeg ik, als we weer opgewekt en opgeruimd zijn.

Komen we dinsdagavond bij de sauna aan, bepakt en bezakt met handdoeken, sloffen, cremepjes en ochtendjassen, blijkt het Damenabend te zijn. Bobby mag er niet in. U had gisteravond moeten komen, zegt de caissiere, toen hadden we Romantische Stellenabend. Met allemaal kaarsjes.

Gaan we maar vast Bonte Avond vieren in een Fischrestaurant. Ik neem het grootste bord met visvarieteiten dat ze hebben. En een lekker glas Riesling. Het is heel gezellig. En we nemen een tweede glas Riesling en het wordt nog gezelliger. Tegen de tijd dat het tijd is om naar huis te gaan stelt Bobby voor nog Rote Grütze te nemen. Hij weet dat ik probeer aan de lijn te doen en hoe moeilijk dat is. Rote Grütze kun je nemen met Eis, met Sahne en en met Vanille Soße. Of alle drie. Nou ja, voor deze keer dan maar. De ober (een jonge Roemeen) geniet er zichtbaar van dat die Holländer zo genieten.

Nu hebben we nog een (1) kans voor de sauna.

Geen opmerkingen: