zaterdag 19 maart 2011

Soto Ajam

Ineens heb ik enorme zin in Soto Ajam. Soto Ajam heb ik nog nooit gemaakt, maar ik kom het woord tegen in de Appie-app met recepten. Ik had een 'Indonesisch' 'hoofdgerecht' met 'kip' gezocht. Soto Ajam ken ik van eetcafé Coffee & Jazz aan de Utrechtsestraat waar een bijzonder man eten en drinken serveert, aan louter relaxte gasten. Mensen met haast moet hij niet, die moeten maar ergens anders naar toe. Hij serveert onder meer Soto Ajam als lunchgerecht.

Men neme (voor 6 personen): 1 liter kippenbouillon, 2 teentjes knoflook, gehalveerd, 3 cm verse gemberwortel, 1 stengel sereh (citroengras), 1 rode peper, 1 theelepel koenjit, 4 eieren, 2 kipfilets in reepjes, 100 g peultjes, 250 g rijst, 125 g taugé, 1/2 Chinese kool, in dunne repen. Garneren met hardgekokte eieren en gebakken uitjes.

Het is heel erg licht en lekker. En pittig.

Geen opmerkingen: