donderdag 16 februari 2012

Abuse-center

Nu ik herstellende ben kan ik misschien wel één lopend probleempje aanpakken. Dat hoort toch bij het Symplify Your Life: ruim je huis op, maak je administratie op orde, dun je boeken- en klerenkast uit, pak de dingen aan die je op de ziel zitten. Dat schept ruimte. Je weet het, maar houd het maar eens vol. 

Een maand ofzo geleden had ik last van internet abuse.  Ik had er 's ochtends een geestige column over gelezen in nrc next, dat uit iemands naam allemaal reclame voor Viagra (oid) was verstuurd aan al zijn e-mailadressen, ook aan mensen die hij zeg 16 jaar niet had gezien. Ik had er smakelijk gelachen. Die zelfde avond kreeg ik honderden mailtjes in mijn mailbox over niet aangekomen e-mailberichten. Maar ik kreeg geen mailtjes van vrienden met de boodschap: Lucie Theodora wat flik je ons nu? Ik deleette alles, was wel een beetje verontrust, maar niet genoeg. 

De dagen erop wilde mijn e-mail niet meer. In elk geval niet de Outbox. En ook niet op de iPhone. Maar ik kon nog wel op internet, de webmail was nog wel te lezen, al kon ik niet meer versturen. Maar mij heb je niet: ik heb immers mijn werkmail en mijn Gmail. De e-mail op de iPhone kan ook via beide kanalen. Maar ja, ik betaal toch een 40 euro aan xs4all voor dit. De innerlijke stem wordt steeds luider: Lucie Theodora, dóe er wat aan.

O ik haat dit. Maar goed. Men móet de dingen aanpakken. Vandaag bel ik de Helpdesk. Minstens eerst door 5 keuzemenu's heen. En inderdaad: xs4all heeft vastgesteld dat er vanaf mijn account een groot aantal e-mailberichten (spam) is verzonden.... 

Ik dácht dat ik het mezelf kwalijk moest nemen dat ik de kwestie weken had laten liggen, maar nu begrijp ik weer helemaal dat ik het niet meteen heb aangepakt. Want het duurt úren. Dat kan helemaal niet als je werkt. Daar moet je vakantie voor opnemen, of ziekteverlof. Ik heb een mail gekregen van het xs4all.nl-abuse-center. Eerst moet er een virusscanner over mijn computer heen. Dat is nog maar stap 1! Die duurt nu al anderhalf uur, er is 72% gescand en geen enkele 'detectie' tot nu toe. Maar vervolgens zijn er nog tig stappen te doen. De komende dagen wordt het veel contact met het abuse-center, vrees ik.

Geen opmerkingen: