dinsdag 28 februari 2012

Dokter Deen

Sinds ik ziek was heb ik een nieuwe hobby: de tv-serie 'Dokter Deen' van Omroep Max met als hoofdrolspeelster Monique van de Ven als huisarts te Vlieland. Dokter Deen. Hij is op aandagavond maar je hoeft er niet meer voor thuis te blijven, op de iPad op het moment kijk je als je tijd/zin hebt. 

Monique van de Ven speelt huisarts met een drukke praktijk, drie bijna volwassen kinderen, een dementerende moeder, een echtgenoot die 16 jaar geleden verdwenen is en sinds kort een geliefde voor wie ze niet vol kan gaan vanwege die 16 jaar geleden verdwenen man. Er zijn per aflevering van 50 minuten veel verwikkelingen met de patiënten, de assistente, de kinderen, hun studie en hun liefdesleven, en natuurlijk de geliefde. En er is het schitterende Vlieland waar ik als puber vele vakanties zes weken lang verkeerde. Het dorp, de haven, de boot, de dijk, het strand, duinen, de Vliehors, allemaal zo eindeloos leeg is het daar.

De meningen over de serie schijnen flink uiteen te lopen, maar de serie scoort als een gek: meer dan 2 miljoen kijkers per aflevering.

Geen opmerkingen: