vrijdag 10 februari 2012

IJsverwachting

Ik heb nog helemaal niet geschaatst en zondag gaat het dooien! Het was deze week alleen maar werken en op en af naar het werk toe glibberen, in de auto en op de fiets.

Vroeger schaatste ik veel! Dat kwam omdat Ex zo'n bloedfanatieke schaatser was. Zodra er vorst aangekondigd werd zat zij verwachtingsvol met de noren aan in de woonkamer. Wij waren elk jaar bij de eersten op het ondergelopen weiland ten oosten van Leeuwarden, waar altijd het eerst van alles geschaatst kan worden. Voor mij hoefde het niet per se, want ik was/ben niet zo'n schaatser, maar als ze dan toch ging dan wilde ik mij dat avontuur niet ontzeggen. 

Toen we in Noord woonden was er helemaal geen ontkomen aan. De tuin grensde aan het water dat je Noord Holland in joeg. Winter was één groot feest, met de buren en de vrienden en familieleden die bij ons kwamen schaatsen en eten en drinken. Omdat Ex zo hard schaatste was het niet aan de orde dat we samen schaatsten, maar ik volbracht menig schaatstocht met Will en Reenske. Ik wist niet dat ik het in me had, maar we deden zo 20 km.

En schaatsen hangt op de een of andere manier ook samen met Mutti's verhaardag - begin januari. We vierden een keer Mutti's verjaardag in Landsmeer, waarbij de hele grootfamilie lopend over het ijs naar Landsmeer toe ging. En in 2008 hadem we het idiote minischaatsbaantje Emmen on Ice. Mutti's laatste verjaardagsschaatsfeest deden we op de ijsbaan in Exloo. Dat was de laatste keer dat ik geschaatst heb. Zouden m'n schaatsen nog een beetje scherp zijn?

Ik moet mijn nieuwe buurt maar eens gaan verkennen. Er is in de buurt tenslotte water te over. We hebben het Flevopark en we hebben het meer Het Nieuwe Diep tussen het Flevopark en het Amsterdam Rijnkanaal. Nog even wat notulen en mailtjes om rustig het weekend in te gaan, en dan moest ik maar eens op huis aan. Dit is een foto van dat Nieuwe Diep in 2002. Oer! Ik hoop dat er wel een Koek & Zopie is.

Geen opmerkingen: