dinsdag 28 februari 2012

Testosteronwind

Ik ben al half in slaap als Pauw & Witteman begint, dus ik heb het fragent met Nebahat Albayrak maar met een half oog gezien. Maar mijn hemel, wat een non-communicatie tussen Pauw, Witteman en Albayrak. Wat zal zij balen. Ook zij mag mediatraining. Want dat Jeroen Pauw niet tegen intelligente vrouwen die hem mag toch bekend zijn. En dat hij haar vrouw-zijn en allochtoon-zijn als topic inbrengt, dat is toch te verwachten. Daar kun je wel door geërgerd zijn, je moet er toch glimlachend een snedig enerzijds-anderzijds-antwoord op klaar hebben liggen. Hier wordt zij ook niet beter van.

Ben ik te weinig soldair? Wat vinden de mediadames? 'Er waait een nerveuze testosteronwind: Van Nieuwkerk, Mulder, Pauw, Van Castricum, Kinneging. Ik vermaak me wel', twittert Femke Halsema.

En Margriet van der Linden van Opzij: 'Vragen over vrouwzijn en afkomst had Albayrak kunnen zien aankomen. Hoe sneu soms, die komen.' En: 'Dat duidelijk geen zin had in die vragen, is ook duidelijk. 'Kom toch op', is niet genoeg.' 'Van Obama vonden de mensen zijn kleur en achtergrond ook belangrijk. En bijzonder.' 'Dat je kleur, achtergrond, sekse, zelf niet belangrijk vindt, betekent nog niet dat de mensen dat dus ook niet belangrijk vinden.' 'Hoe oneerlijk dat ook kan zijn. Beetje anticiperen dan maar. Zeker op tv.' 'Mensen, na is het toch het spel: wie houdt zich goed in pesterige interviews. Nou, so far, gaat het lekker.'
Opiniepagina Volkskrant.

   

Geen opmerkingen: