zondag 26 februari 2012

'Kom, kom, wie je ook bent'

We gaan naar De Duif, waar m'n vroegere buurvrouw en vriendin Diana vandaag voorgaat. Heb ik daar al niet eens een blog aan gewijd? Hoe zij elke zondagochtend met haar oude luid ronkende Citroen de zondagsrust in de straat verstoorde om naar De Duif te gaan?

Ooit hebben ze die kerk gekraakt, toen het Bisdom het wilde afstoten. Er kwam een lekengemeente in. Oecumenisch. De kerk werd bekend omdat Jos Brink er een van de voorgangers was. En vanuit begraven werd. De kerk is nu van de gemeente Amsterdam en wordt vooral voor de verhuur gebruikt. Er komen niet zoveel mensen op af, stuk of vijftig, zetig, zeventig? We zitten in een wijde kring.

Diana is van oorsprong katholiek, en actief boeddhist. Ze leest een tekst voor van de boeddhiste Pema Chödrön. Dat hoor je niet vaak in een kerk. Het is mooi.

Vandaag is er geen koor, maar kleine optredens van een zanger en een zangeres. De zanger heet Jasper Merle. Hij is een grote verrassing, zijn stem, zijn melodieën, zijn begeleiding, zijn beweeglijkheid. Zijn cd heet ook 'Alles beweegt'. Hij heeft een warme, heldere, troostrijke stem. Een van de liedjes die hij zingt heet 'Kom, kom, wie je ook bent'.



Geen opmerkingen: