donderdag 2 februari 2012

Siberië

Ik vertel denk ik niets nieuws als ik zeg dat het snijdend koud is. Ik heb even moeten zoeken maar heb gelukkig de elektrische deken teruggevonden en stap nu 's avonds dankbaar zo snel als ik kan in een lekker opgewarmd bed. En zo heeft iedereen zo zijn/haar issues met de kou. 

Belt ineens tegen elven Zus4 uit Duitsland, die vanwege het landleven altijd al om half tien naar bed gaat. Ze zit in haar keuken bij het haardvuur (dat 's nachts wegens de kou door moet blijven branden) met een vraagstuk. Over de kou op het OostDuitse boerenland. Ze hebben open stallen, die zijn doorgaans een zegen voor de koeien, (een stuk of 1400 als ik het wel heb) maar in dit soort omstandigheden is dat desastreus voor het personeel. 

Nu zouden ze aanstaande zaterdag met een bevriende boerenfamilie gaan skiën in Oostenrijk maar die hadden zo mogelijk nog ergere problemen dan zij op de boerderij en die hadden na ampel beraad besloten niet te gaan. Want er wordt nóg snijdender kou uit Siberië verwacht. En nu dacht Zwager4 ook: laten we maar thuis blijven. Grrr! dacht Zus4. Een groot huis in Oostenrijk voor elf personen! Lucie Theodora, ga je mee naar Oostenrijk?

Ik zeg Nee. Nee dat kan niet. Nee ik houd niet van kou. Nee ik heb geen winterbanden. Nee ik kan niet zomaar bij mijn werk weg. Nee. Maar nu denk ik natuurlijk: Het zou leuk geweest zijn als ik Ja had gezegd.

Geen opmerkingen: