donderdag 8 januari 2009

Schaatsen in het bos

Ik heb dan wel gezegd dat ik vierkant achter Broerliefs feestplannen voor Oude Moeder's verjaardagspartijtje sta, om niet te zeggen PAL, maar dat had ik gezegd toen ik nog niet wist dat het zou gaan en blijven vriezen. Als het aan mij ligt gooien we het hele feestprogramma om.

'Zeg dat resturant met die bovenzaal te Exloo met uitzicht op de parkeerplaats maar af', grap ik. 'In Exloo is alleen maar heide, daar is geen water. We verkassen gewoon naar een locatie aan het Oranjekanaal.' Ik weet het: het is op het randje! 'Wil je me gék hebben?' antwoordt hij dan ook. Want hij is nogal van het Draagvlak. En dan moet hij iedereen wéér bellen.

Vandaag dus naar de VVV Exloo gebeld. 'Jazeker hebben wij een ijsbaan', zegt de employee trots. 'Een hele mooie, midden in het bos. 'Ik zie geen ijsbaan op Google Maps', zeg ik, maar hij legt het als volgt uit: 'Als je vanuit Emmen de N34 neemt, dan neem je de afslag Exloo/Musselkanaal dan kom je via de Hoofdstraat Exloo binnen. Als je Exloo binnenrijdt ga je direct na het eerste huis linksaf het bos in, eerst asfalt, later bospad. Dat is de manier om er met de auto te komen.'

Ik heb eigenlijk geen idee wie van de familie wel of geen schaatsen heeft. Ik heb ze allemaal de Zandstra Easy Glider aangeraden.

Geen opmerkingen: