zondag 25 januari 2009

Vissoep met kaneel

Het hele weekend heb ik keukenprinsesje gespeeld. Heerlijk! Gisteren ovenschotels uitgeprobeerd (ik ben een onzekere leek op dit gebied) en vandaag heb ik me gewaagd aan de Turkse cuisine. Ik wil namelijk graag vriendinnen worden met de eigenares van mijn eigenste Turkse restaurant Divan. Ik geloof dat ik vorderingen maak. Of Turks koken daarbij een pré zal zijn weet ik nog niet, maar het zóu kunnen. Alleen al daarom de moeite van het proberen waard.

Drie gangen deed ik vandaag. Te beginnen met vissoep met kaneel. Met kanéél? Ja met kaneel. Echt héél lekker. Klik op het recept en u kunt het lezen. Daarna bulgurpilav met kip, en Turkse snijbonen op Egyptische wijze, tomaten/komkommersla, en toe: compote van gedroogd fruit. Het is allemaal niet moeilijk, maar je moet wel de tijd hebben. En dat allemaal uit zo'n goedkoop kookboekje.

- Bron: Turkse keuken. Simpelweg lekker, uitgeverij Paragon. 3,99 euro ofzo. Slechts.

Geen opmerkingen: