zondag 11 januari 2009

Nieuwe rijtjesfoto

Het was hoog tijd voor een nieuwe Rijtjesfoto. ElsjeNinekeBeppieLucieHeleentjePeterjan Anno 2009. Misschien zoek ik binnenkort nog een oude Rijtjesfoto. Eerder heb ik één Rijtjesfoto geplaatst. Er zijn er echter tientallen van. En als je ze tot kunst verheft zijn ze geweldig.

Sommige van de Geschwister hebben liever dat ik niet meer over ons blog. Omdat ik mist en smog opwerp in de onderlinge contacten. Ik begrijp het, ik voel me ook best heel schuldig, maar ik vind het tegelijkertijd zo leuk! Ik zal mijn best doen alle grenzen te bewaken!

Anderen genieten gelukkig van mijn blog. De foto van de Oude Opel had veel succes. 'Daar zaten we met zijn zessen achterin', vertelde Zusje 3 aan haar dochter die tevens mijn Nichtje is. Herinneringen kwamen boven. Hoe vaak die Opel het niet deed. En hoe geroutineerd wij er met zijn allen in en uit konden. Eruit om snel de auto aan te duwen en als de motor liep als een hazewind zo gezwind er met zijn zessen weer achterin.

Ja, gelukkig genieten sommige wel van mijn gekleurde, eenzijdige en niet altijd even waarheidsgetrouwe weergave van de dingen. Ik hoor er veel van terug. Hoe verslaafd ik aan de computer ben bleek hen wel uit het feit dat ik in de Kerstvakantie die van Ex was gaan lenen! En ze moesten allemaal aan Ex denken en haar schaatskunsten. En de pyamafoto uit 1977 riep de reactie op van zwager Piet: 'Zullen we een reunie organiseren met die mensen?' De tuinfoto die zo vals getuigt van een blijde jeugd: Zus 3: 'Dat was trouwens niet 1977, maar was 1978! Want ik was zwanger van Matthijs.' Zus 1 had met mijn blog kennis gemaakt toen ze IJsbaan Exloo had ingetikt. Enzovoort.

Geen opmerkingen: