maandag 29 december 2008

De vroege Sixties

Kijk, alles doet het weer. Niet dankzij Mo'tje en zijn broertjes, die me een nieuwe harde schijf aanraadden en zeiden dat alle data definitief kwijt waren maar dankzij Broerlief. Ik weet niet hoe hij het doet, maar hij heeft alles weer teruggetoverd. Helende handjes.

Gaan we door met de themalijn omgekrulde foto's. Er zat meer in de stapel dan 1977, er zaten ook een paar reproducties in van foto's uit de kindertijd. Blijkbaar ging ik met de camera van Vriendje Bert foto's maken uit het fotoboek-van-thuis en vond ik deze foto een betekenisvolle. Hij moet van begin jaren zestig zijn. Ergens achterin deze Opel Record (kenteken VK-97-15) zal ik gezeten hebben. Wijlen mijn goede vader hield erg van autorijden, een van de vele eigenschappen die ik van hem geerfd heb. Hij had graag het verzamelde kroost (zes stuks) achterin de auto.

De Opel staat op deze foto voor ons huis, het huis waar ik geboren en getogen ben en waar wij woonden tot ik een jaar of tien was. De straat waar ik opgroeide heette de Allee. Het was een koud huis met twee kolenkachels. Geen douche. Geen wc boven. Daarna verhuisden we naar een doorzonwoning in een nieuwbouwwijk, waar Emmen als groeigemeente er heel veel van had, zowel nieuwbouwwijken als doorzonwoningen.

Geen opmerkingen: