donderdag 25 december 2008

Kerstavond 2008

En het was avond geweest en het was ochtend geweest: de eerste dag. Of is die zin andersom. However: het eerste kerstavondje is voorbij. Het was allemaal mooi en prachtig. We kunnen terugkijken op een evenverende 24e december. Helaas heb ik geen een foto gemaakt. Terwijl daar alle reden toe was.

Zo was ik om negen uur al bij Albert Heijn en hadden ze geen spinazie. Alsof dat gewoon is op 24 december des ochtends. 'Nee, spinazie hebben we niet.' Enfin, niettemin had ik om half elf de spinazie-dal soep af. Dal is linzen. Een stevige soep dus. Leuk is dat: kruiderijen roosteren en dan prakken. Ruikt verrukkelijk.

Toen ging ik naar de Mo'tje voor de computer. Heb ik al over Mo'tje en zijn broertjes geblogd? Het was inmiddels al de vierde keer dat ik naar Mo'tje en de broertjes toe ging. Ze zeiden wel bezig te zijn met mijn Dell, maar ze belden maar niet dat Dell klaar was. Intussen was Broerlief ook weer terug uit Duitsland, dus die wou wel mee naar Mo'tje en de broertjes. Een van de broertjes zei dat hij probeerde mijn e-mail te redden, maar dat dat niet lukte. Zwager leefde met me mee: al vijf dagen zonder computer en een computerloze Kerst in het verschiet. Wat erg! zei hij meelevend. Terwijl ik kookte belde broertje van Mo'tje dat ik maar een nieuwe harde schijf moest. 160 gig had hij op voorraad.

Maar eerst weer naar AH, voor nog een laatste rest. Daar liep ik een employee van Ex tegen het lijf. Hoe gaat het. Het gaat, zei ik, ik bereid een etentje voor, maar mijn computer is al vijf dagen stuk. O wat erg zei hij. Waarom leen de je laptop van Ex niet? De laptop van Ex? Maar ja, je bent internetverslaafd of je bent het niet, dus ik naar binnen: Ex, mag ik je laptop lenen? Dat mocht, maar als ik dan ook op hun kerstborrel kwam. Dus ik aan de prosecco met Ex, haar medewerkers en nog war leverancviers. Ik werd voorgesteld als de buurvrouw. Ex' Nieuwe Lief, gaf mij een stijve hand en zei: Ik geloof niet dat wij elkaar ooit de hand geschud hebben. Waar is je Man, riepen ze allemaal na twee glaasjes prosecco. Wij willen je Man zien. Na drie glaasjes zei ik zwakjes: Ik moet koken, ik krijg over een half uur bezoek.

Ook al stond ik zoals u wellicht begrijpt een beetje op mijn kop, het was mooi. Etentje met vijf dames en een heer. Amsterdam-Utrecht gelijkelijk verdeeld. We aten naan-brood met komkommer, spinazie-dal-soep, zalm-kedgeree, sperziebonen met fenegriek, en zelfgemaakt mango-roomijs na. Zie foto. En toen dessertwijn en toen koffie met likeur van Van Wees. Een van de gasten ging uit Huub Oosterhuis voorlezen, maar dat sloeg niet zo aan. Toen zijn we maar runenstenen gaan trekken om het leven te beschouwen. Het werd zo gezellig dat het zomaar zou kunnen dat we over een maand met zijn allen naar Madeira gaan.

Geen opmerkingen: