zaterdag 20 december 2008

Rendieren

Een tip voor wie zich verveelt in deze donkere decemberdagen: je zou een ritje kunnen maken om het Twiske heen. Oostzaan, Purmerland, Den Ilp, Landsmeer. Het is maar een steenworp afstand van Amsterdam, maar het is er totaal anders. Vooral het dorp Den Ilp (heeft by the way ook een goede sauna, met heerlijke baden buiten - die kan goed bij dit uitstapje gecombineerd worden) blinkt er in uit. Het dorp schijnt zelfs landelijke bekendheid te hebben vanwege tuinverlichting rond de Kerst. Ongelofelijk veel rendieren en kerstmannen.

Op het werk hebben wij ook rendieren. Nieuwe Baas vroeg vorige week op het Personeelsoverleg of wij een Kerstboom wilden. Nee, zeiden wij. Doe maar niet. Maar dat klonk ook niet aardig. Doe maar een rendier, zei ik toen toeschietelijk. Die zijn te koop bij de Gamma voor 39 euri. Maar toen de volgende ochtend haar vriend met een Gammadoos langskwam en daar een lampjesrendier uit tevoorschijn toverde en die in onze hal neerzette riep ik verbijsterd: Wat ben je toch een type. Wie verzint er nu zoiets! Jijzelf, zei zij. Oeps.

Het heeft het ook wel weer wat. Bien bracht gisteren zelfs haar dochtertje mee om naar onze rendieren te kijken. Ze zijn geloof ik een rage. Ik kan nu vertellen dat Den Ilp er in elk geval vol mee staat. Er reed een lange sliert auto's voetstaps over de smalle weg door de dorpen.

Voor wie logees heeft en niet weet wat zij moet: Cafe De Drie Zwanen te Den Ilp organiseert er een Lichttour-arrangement met koets / paardentram en echte Friese paarden langs de uitbundige kerstverlichting in de tuinen van Den Ilp en na afloop koffie / thee met appelgebak.

Voor meer foto's van Den Ilp

Geen opmerkingen: