dinsdag 30 december 2008

Deco-string Sneeuw

Mijn zoektocht naar sneeuwdecoratie (maar geen kerstdecoratie) voortgezet. Af en toe denk ik nog aan Vink, die het had over de Valse Wil toen ik haar over mijn wilskracht vertelde. Was dit nu Valse Wil of Goede Wil. Ik wílde sneeuwdecoratie. En als ik iets wil dan gebeurt het ook. Alle feestartikelenwinkels in en om Amsterdam gebeld. Sneeuwdecoratie, zegt u? Nee, dat zegt ons niets.

Gebeld naar Feestartikelen.nl. 'Met Feestartikelen.nl', zeiden ze bij het opnemen. 'Is sneeuwdecoratie soms een specialisatie?' vroeg ik. Ja, één van onze specialisaties, maar ze hebben er meer: ze doen ook aan feesartikelen op de thema's Indianen, Cowboys Sixties, Seventies, Disco, Mexico.

'Bezorgen jullie binnen 24 uur,'vroeg ik, 'zoals jullie beloven op de site? Nee zeker.' 'Nee, inderdaad, zeiden ze. Even nog hoopte ik dat het netnummer 038 van Amersfoort was, maar nee, het was Zwolle. De firma Henk van Zon te Zwolle-West. Bobby probeerde me nog af te remmen, ga nu eerst eens kijken wat er kan in die ruimte. Nee, geen tijd, eerst ga ik het halen en daarna zien we wel weer verder.

Toen ik toch te Zwolle was heb ik maar 6 x de Decostring Sneeuw, 6 x serpentines, 6 x ijspegels, 6 x witte vlaggen en nog meer. Er waren in de winkel allemaal meisjes die verkleedkleren gingen kopen voor een cowboyfeestje. Vrolijke mensen, daar te Zwolle. En toen bepakt en bezakt naar de feestruimte. De schrik sloeg me om het hart. Zoals Bobby al zei: Er kan er niet zo veel, het is heel hoog, en er is geen hout en er zijn geen pilaren. Maar ik kan toch wel een spijkertje in die gestcute muren slaan, opperde ik. Nee, dat kon absolúút niet. Dat stucwerk zweeft zo ingeveer in de ruimte. Als je er alleen al naar wijst valt het al van de muren. Project Oudejaarsdag 2008: sneeuwdecoratie plaatsen.

Als ik niet zo´n wil had, dan zou ik een rustige kerstvakantie hebben.

Geen opmerkingen: