donderdag 4 december 2008

Klassiek Vrouwengedrag

Leerzaam deze week was hoe behulpzaam iedereen wordt als je zo hulpeloos doet. 'Klassiek vrouwengedrag', zegt RoRo7 misprijzend. 'Ach', zeg ik, 'zeg nou zelf. In vrouwengedrag ben ik nooit een held geweest. De mensen verwijten mij eerder mijn mannelijke aanpak der dingen. Ik kan je zeggen: het is best wel eens fijn om niet alles zelf te doen!'

Concreet gevolg van mijn nieuwe gedrag: ik heb nu twéé gedichten bij het Grote Cadeau. Een van Nieuwe Baas en een van Bobby. Nu moet ik een Salomonsoordeel vellen. Wie mag door voor de volgende ronde? Zij zullen het nooit weten. 'Lees voor! Lees voor!' roepen de collega's terwijl ze allemaal met beide handen op de vergadertafel roffelen. 'Dan raden wij welk gedicht van wie is en kiezen wij!' Dat heb ik niet gedaan. Dat vind ik immoreel!

By the way: de surprise is af. Heel mooi. Plan B was helemaal goed, en ik moet volgend jaar maar eens op knutselcursus om te leren papiermachéen. Nu vanavond alleen nog de rest van de gedichten. Hoe graag ik ook zou willen... U zult begrijpen dat ik de beide gedichten en de surprise hier helaas nog niet kan afbeelden.

Geen opmerkingen: