dinsdag 9 december 2008

Te Aalsmeer

Ben ik nu al in het door Happinez beloofde Oogsten en Groeien beland? Opeens was ik te Aalsmeer, in het Evenementencentrum ECA, want Nieuwe Baas wilde me graag het TijdschriftenGala laten zien. Kon ik kijken wat ik er van vond. Want wij gaan volgend jaar ook een Gala doen. Er waren wel duizend mensen. Ongeveer vijfhonderd mannen in zwarte pakken en vijfhonderd meisjes in veel te blote galajurpjes, al dan niet van H&M. Ik stond wat knorrig in een hoekje. Ik kende niemand en vond het stóm.

Het was een avond met Hoogtepunt na Hoogtepunt. Libelle werd uitgeroepen tot Tijdschrift van het Jaar. De oeuvreprijs werd toegekend aan Cisca Dresselhuys. Arno Kantelberg van Esquire werd uitgeroepen tot Hoofdredacteur van het Jaar. Onze Wereld won ook een prijs, met een fotoreportage uit China. Er werden heel veel prijzen uitgereikt. Met elk hun eigen sponsor met bijbehorende bobo. Het uitreiken ervan duurde uren en tussendoor traden Jan Smit en Danny de Munck op, met elk een Levenslied. En de meisjes in de veel te blote galajurkjes wuifden met de armen.

Helaas was ik niet met de eigen bolide. Sta je dan om middernacht te Aalsmeer tussen vijfhonderd galajurpjes, niet gegeten en je kent niemand. Ik neem maar een taxi, zei ik elk kwartier tegen Nieuwe Baas. En dan bestelde ze nog een wijntje voor me. Uiteindelijk reed een bejaarde hotshot uit de tijdschriftenbranche - ik geloof dat hij Dick Suèr heette en ooit van VNU was - ons terug naar onze eigen Jordaan. Hij was de eerste die sponsored magazines maakte. Hoofdredacteuren vond hij maar lastig volk, vertrouwde hij Nieuwe Baas toe. Dat ben ik niet met je eens, zei zij. Sommige hoofdredacteuren zijn helemaal niet lastig, zei zij.

Op de foto (met dank aan Hani501) Nieuwe Baas, Oude Baas en ikzelve. Hier nog eerder die dag te Krasnapolsky te Amsterdam, alwaar de branchebazen hun Jaarlijkse Jaarvergadering hadden. Daarna gingen zij beiden een galajurpje aandoen voor het TijdschriftenGala. Ze hebben geaccepteerd dat ik dat niet doe.

Geen opmerkingen: