zaterdag 13 december 2008

Belofte

Niet verwonderlijk en erg dankbaar dat juist Heleen en Hani501 op de vorige blog reageren. 1977 was het jaar dat jullie allebei je debute maakten in Groningen en op Hendrik de Cock. Ik was daar al twee jaar en geheel ingeburgerd. Jullie willen natuurlijk al die foto's zien. Maar ik lig nu even ingestort te bedde, keelpijn, duizelig en misselijk om precies te zijn, dus het vervolg laat nog even op zich wachten. Deze overzichtsfoto even om vast een belofte te creeren.

Heleen, jij staat onder andere met Anneke S. op de foto. Je hebt heel veel haar, een soort rooie pluiskroesneger ben je. En er zit ook een respectabele reeks gelukkige familiekiekjes tussen, en dat in 1977! Onder andere een in de achtertuin van de Wendeling. Piet staat daar ook al op. Hij ook al met krulhaar. Hani501, in dit album kom jij nog niet voor, jij moet in mijn leven nog verschijnen.

Het is leuk om je al die mensen weer in de herinnering te roepen. En de betekenis van die tijd te bezien en wellicht te herzien. Soms belt er een voor een afspraakje, want hoewel ik nooit betaal blijf ik op de lijst met reunisten staan. Doorgaans heb ik helaas geen tijd. Laatst stond Henk H. op de voicemail, toen in 1977 een zoekende ziel, inmiddels een respectabel, aimabel en huiasarts te Friesland met mooi grijs aan de slapen, en gescheiden, althans van horen zeggen.

Geen opmerkingen: