donderdag 4 december 2008

Knutselen

De Sinterklaasweek heeft onze interesse in elkaars vrijetijdsbestedingen enorm verdiept. Omdat ik deze week mijn debute in het knutselwezen heb gemaakt, vraag ik nu aan iedereen of hij/zij wel eens knutselt en zo ja, waarom niet. En graag wil ik de vraag beantwoord hebben waarom mensen ophouden met knutselen als zij volwassen zijn. Want het is zo ontzettend leuk en gezellig. Vooral sámen knutselen. Je wordt er gewoon gelúkkig van. Als je knutselding niet mislukt.

Vinnie vermoedt dat dat komt, omdat je al knutselend allerhande voorwerpen maakt die je niet in je huis wilt hebben staan en die je ook niet cadeau kunt doen. Hij bekent dat hij vorig weekend een cursus Mariabeeld Schilderen heeft gedaan. Verjaardagscadeautje van een vriendin. Verschrikkelijk, had hij vooraf nog gedacht, maar het was hartstikke leuk geweest. Er waren inclusief hijzelf vier deelnemers geweest, onder wie een moeder & dochter, die er al voor de derde keer waren.

Geweldige resultaten, waaronder één Mariabeeld met een hermelijnen mantel. Ik dacht dat Vinnie's beeld nog niet af was, maar dat had ik fout. Hij had zijn Mariabeeld wit geverfd en blauwe accenten gegeven. Het beeld staat nu bij zijn man, die het inderdaad niet wil hebben.

Cursus Mariabeeld Schilderen

Geen opmerkingen: