zaterdag 20 december 2008

Internetcafé

Mijn Dell is weer down. Windows start niet meer op. Verschrikkelijk. Broerlief zit in Berlijn en komt voorlopig niet meer terug. Hij gaat logeren bij de Duitse neefjes Kwik, Kwek en Kwak, en nu ik toch aan de lijn ben: of ik weet wat hun favoriete voetbalclub is. Dat weet ik sinds ons avontuur naar de AmsterdamArena en De Kuip afgelopen herfstvakantie dan weer wel. Kwik en Kwak zijn voor Hansa Rostock, en Kwak is fan van Borussia Dortmund. Nu kan hij scoren met een mooi voetbalcadeau. Superonkel.

Die Dell moet ik ditmaal zelf oplossen. Ik ga maar met mijn Dell naar Mootje, de Marokkaan bij Broerlief om de hoek, die alles kon. Zelf zou ik niet gauw mijn computer naar zo'n winkel brengen, maar als Broerlief hem vertrouwt... Mo'tje is er niet. Zijn broertje staat er. Het kost 55 euro, zegt Mo's broertje. En staat er wat op de computer wat u per se wilt behouden? Ja! Alles!

In afwachtig van de goede afloop zit ik nu maar in een internetcafé om de hoek. Ben ik pathologisch? Ik vind het wel leuk. Ik versta hier niemand. Het lijkt wel klein Istanbul. Het is een geheel Turks café, wat ik niet verwacht in de Jordaan. Internetten kost 2 euro per uur, geen toeristentarief.

Geen opmerkingen: