dinsdag 2 december 2008

Eindeloze zomervakanties

Even wat anders dan. Even relaxen in ontspannen sfeer. Vandaag kwam Marloes W. op bezoek, uitgever van Thieme Art, en zij had een prachtig boek bij zich, van de schilder Marcel Schellekens. 'O!' riep ik, 'wát een práchtig boek! Wát een schítterend boek!' En toen mocht ik het zomaar hebben. Houden. Há!

Dus nu Plan B in gang is gezet, alle restcadeautjes op de kop getikt zijn bij cadeautjeswinkel Hoogstins 2 in de Kinkerkstraat (tip), en ik aan de drie gedichten van Nieuwe Baas enige verdiepingslagen heb toegevoegd is de ontspanning toegeslagen. Dat doe ik dan maar met het boek van Schellekens. Wat kan die man mooi schilderen. Mensen aan zee, kinderen aan zee, honden, vissen, katten, mediterranae, en alles in het mooiste strijklicht. O!

Schellekens is van 1954. Hij woont en werkt met schrijfster Saskia Noort en twee kinderen in Bergen in de voormalige atelierwoning van Mommie Schwarz. 'Marcel Schellekens is een meester in het verleiden. Zijn schilderachtige etsen bieden een moment van onthaasting in het hectische alledaagse bestaan. De kijker wordt als het ware uitgenodigd zijn wereld van eindeloze zomervakanties te betreden', schrijft Bianca Ruiz van De Kunstsalon in Utrecht.

Ik ben zo ontspannen... Misschien ga ik zo nog wel even papier maché-en. Elz zegt tenslotte ook dat ik het kán.

Website Marcel Schellekens. Hij exposeert volgens Marloes de komende tijd in Landelijk Kunstenaarsgenootschap de Ploegh te Soest, in Bergen en in maart in De Kunstsalon in De Kunstsalon in Utrecht. Op zijn eigen site staan overigens andere data.

Geen opmerkingen: