zaterdag 6 december 2008

Sinterklaasavond

Het is volbracht. De rust is weergekeerd. Sinterklaasavond 2008 was weer een hoogtepunt. Iedereen had geweldig zijn best gedaan en was schattig zenuwachtig of surprise en gedicht wel in de smaak zouden vallen. Maar er heerste veel love & peace. De kritische zin viel alleszins mee.

Zelf kreeg ik onder meer de cd Chant, Music for Paradise van de Cisterciënzer monniken van de Heilige-Kruisabdij in Oostenrijk, en een flesje trappistenbier met bij dit alles een gedicht over Sint zijn verrassing over mijn voorkeur voor enerzijds James Bond-auto's en anderzijds gregoriaanse zang. En ik kreeg een mooi zwart horloge, eau de toilette, chocoladeletters, kaarsen... Lekker om zo verwend te worden.

De hele tijd hoopte ik vurig dat de avond ook een therapeutische onderstroom zou krijgen en ja hoor! Een vruchtbare basis daarvoor was al gelegd door de kille wand die nog een beetje tussen Nichtje en mij in stond vanwege mijn blog van vorige week over Zacheus. Maar we moesten zo vaak lachen, dat die in alle hitte geloof ik wel oploste.

Bijzondere momenten: Zwager kreeg het parfum 'Obsession' (voor Men), wat bij Nichtje en mij associaties opriep met 'Dr. McSteamy'. Nichtje is namelijk arts in opleiding en momenteel co-assistent. Alle amoureuze belevenissen van co-assistenten die men in de tv-serie Grey Anatomy ziet vinden ook in de Amsterdamse ziekenhuizen plaats. Ook daar zijn onweerstaanbare artsen of zichzelf als zodanig beschouwend. Nichtje had een verpleegstershorloge gevraagd, die zij kreeg en pontificaal op haar linkertiet speldde. Zij kreeg opmerkelijk veel rode kaarsjes en lampjes, wat de vraag oproept wat mensen in godsnaam associeren met het leven van een vrouw in Amsterdam.

Om nog even terug te komen op mijn resultaat van een knutselweek, Mijn surprise (zie foto: een loodzware blauwe kijkdoos vol met vissen, schelpen, zeepaardjes, zand, koraal en een amfoor waarin een gevráágd cadeau over Griekse mythologie, plus óngevraagd aanvullend educatief het boek Godinnen in elke vrouw van Jean Bolen) viel geloof ik wel de smaak. Uiteraard kon ik niet nalaten te onthullen dat niet alle geleverde gedichten van eigen hand waren geweest en dat ik onder meer Nieuwe Baas voor mijn karretje had gespannen als Gedichtengenerator. Wat weer leidde tot een therapeutisch rondje steekwoorden raden die ik haar gegeven had.

Geen opmerkingen: