zondag 4 januari 2009

Speelgoed

Bij Shell hebben ze een actie met James Bond-autootjes. De reeks heet 007-collectibles. De komende maanden kun je bij elke tankbeurt een dinky toy krijgen, zolang de voorraad strekt. Ik gaf Bobby de Aston Martin DBS uit Quantum of Solace voor zijn happy birthday, waar hij erg blij mee is. Als kind heeft hij nooit met autootjes gespeeld, want als je vader bij de Spoorwegen werkte speelde je met treintjes.

En nu we het toch over treintjes, auto's, Carl Gustav Jung en de blokkendozen hebben, wil hij wel eens weten of en hoe ik eigenlijk met poppen was. Ik verkondig dat ik nooit met poppen heb gespeeld - ik was meer van de knuffelbeesten. Mijn kinderknuffel was een heel lief foxterriertje, met zaagsel erin, die helaas in mijn studententijd kapotgebeten werd door mijn kat Barbertje. Inderdaad van Barbertje-Moet-Hangen. Later, toen ik student-af was en wegens Groot Liefdesverdriet een dieptreurige periode doorging, kocht ik ter troost diverse knuffelapen.

Maar nu ik de stapel foto's uit 1977 nog eens doorblader blijkt mijn herinnering niet correct. Er zit een schattige foto tussen van mij-met-pop. Wat ik mij vooral herinner is dat ik mijn poppen onherstelbaar 'verbeterde'. Zo heb ik bij één pop het haar afgeknipt en met viltstiften 'make-up' toegebracht, die niet meer te verwijderen was. De pop zag er na mijn behandeling uit als een vogelverschrikker. Later kreeg ik een (nep-)barbiepop. Die prikte ik gekleurde knopspelden in de pronte borstjes. Blijkbaar vond ik borsten zonder tepels niet waarheidsgetrouw.

Geen opmerkingen: