zondag 18 januari 2009

Aquarelpotloden

Grappig om bij die mandala's met diverse materialen te experimenteren. Na de vrolijke Hema-toverviltstiften van 2 januari was ik afgelopen week te Schiphol in de Sissy Boy winkel op knetterdure viltstiften gestuit van het merk Faber Castell. Daar had ik een paar setjes van gekocht in de kleurstellingen 'landscape' en 'terra' en was ik mee gaan kleuren, maar dat werd niet mooi. Viltstift is te plat.

Dit weekend ben ik met aquarelkleurpotloden aan de gang gegaan. Die heb ik ooit gekocht toen ik een tekencursus in de Hortus deed. Die juffrouw was erg van de kleurpotloden. Zoals de naam al zegt kun je daar met een nat kwastje doorheen met de mooiste resultaten. Bij mandala's werkt het goed.

De volgende stap is natuurlijk niet meer bestaande mandala's in te kleuren maar ze zelf te gaan tekenen. Zo ver ben ik nog niet.

Gisteren bij Zus 3 en Zwager mandala's gepredikt. Behalve misschien voor zichzelf vonden ze het ook een idee om in hun werk te gebruiken. De een werkt met mensen met psychische problemen, de ander met gedetineerden. En zo dringt het mandala-evangelie door tot binnen de gevangenismuren! Stelt u zich voor: kleurende boeven.

Geen opmerkingen: