vrijdag 30 januari 2009

Knoflookkarmo

We doen een lunchwandelingetje naar Sloterdijk voor wat lekkers. RoRo7 heeft net een nieuw nichtje gekregen (Noa Louise) en wil tracteren, en ik heb gewoon zin in iets. Er is daar een nieuwe formule, genaamd Cup 'n Go waar ze masino's, karmo's en mixo's verkopen. Huh? Dat laat ik me graag uitleggen door aardige meisjes in het geel.

De masino is mais, maar dan helemaal anders. 'Masino voegt een nieuwe dimensie toe aan de bekende maiskorrel en laat u op een andere manier genieten van suikermais, uit een beker. De karmo is een aardappelbeleving in zes smaakvariaties. 'De ultieme verbetering van de smaak van aardappelen'. 'Een smaakexplosie met crème, knoflook, augurk, rozemarijn, spinazie of champignons.' De mixo is een mengeling van de karmo en de masino.

Terwijl zij mijn knoflookkarmo bereidt vertelt een van de meisjes in het geel communicatievaardig: 'Cup 'n Go is een Duitse 'formule' die daar een jaar geleden bedacht is en nu in Nederland uitgerold gaat worden. Te beginnen op Amsterdam Sloterdijk.' Voor wie graag wonderlijke Duitse teksten leest: zie de Duitse website. 'Cup 'n Go bietet Ihnen ein vollkommen neues Geschmacks-Erlebnis. Entdecken Sie die ältesten Kulturpflanzen der Menschheit neu.'

RoRo7 wil dit niet en loopt door. Haar vind ik terug in de broodjeszaak náást Cup 'n Go. Loop ik daar te pruttelen: 'Een kartonnetje geprakte aardappel voor 3 euro.' Alle medewerkers van de broodjeszaak hinniken luid. Alsof zij zelf ook niet eenvoudige broodjes kaas voor 3,75 euri verkopen. Dat is een slordige 8 gulden! Daar lever je nou jezelf aan over als je 's morgens te lui bent om bammetjes te smeren.

Geen opmerkingen: