vrijdag 16 januari 2009

What 's AGE got to do with it

Kom je thuis na een lange volle werkweek, hèhè, wat een opwinding weer, even liggen hoor, oude lappen aan, niets meer hoeven ophouden. Ga je op de bank liggen zappen, kom je terecht in Dr. Phil. Ik geniet doorgaans erg van Dr. Phil. Hij weet zo directief oplossingen voor ieders vraagstukken. Dr. Phil weet wat goed en fout is, hij weet wat mensen moeten doen en wat ze moeten laten en schroomt niet ze dat recht in hun gezicht te zeggen. Unverfroren. Trouw zijn, voor elkaar zorgen, respect tonen, verantwoordelijk gedragen, niet teveel genotmiddelen gebruiken, etcetera.

Nu heeft hij in zijn show een nieuwe rubriek. Hij heeft zijn vrouw Robin ingezet. Robin McGraw. Zij was altijd al als trouwe zwijgende glimlachende metgezellin aanwezig bij zijn opkomen en afdraven op en af de set. Nu heeft zij een uitgebreidere rol. Zij vertelt nu andere vrouwen van in de vijftig de opdracht dat ze er als 40 uit moeten zien. Daarnaast mag zij aan het publiek artikelen uitdelen, zoals haarontkrullers, nagellakken, cremes. Dat publiek juicht haar toe.

Willen vrouwen van vijftig er als willen veertig uitzien, dan vallen ze minstens vijf kilo af, dan dragen ze geen sweaters maar glanzende colbertjes, knippen ze hun haar af, dragen ze geen gympen maar pumpen. Hun mannen en dochters barsten na de make over van pure emotie in tranen uit. En daar lig je dan naar te kijken op de bank. 51 jaar. In je oude sweater. Op pantoffels.

Voor wie zich ook graag door deze Robin wil laten troosten en inspireren: er is ook een boek van. Titel: What 's AGE got to do with it.

Geen opmerkingen: