woensdag 21 januari 2009

Bidden in de cyberkapel

Na cybersex en virtueel sporten bestaat er nu ook een digitale versie van bidden, zo lees ik op de nieuwssite WaarMaarRaar. Deze primeur is voor West-Vlaams nonnenklooster (afbeelding), dat op haar website uitpakt met een virtuele gebedsruimte. 'Van achter hun computer kunnen de mensen in onze cyberkapel tot rust komen', zegt Zuster Overste, aldus het bericht. Wist niet dat er Susters Oversten bestonden, dacht dat zij Moeder Overste heetten, maar dit terzijde.

Met de cyberkapel willen de Zusters rust bieden in jachtige tijden. In de digitale gebedsruimte kan de bezoeker een keuze maken uit 150 video's met klassieke en religieuze muziek. 'Die moeten de bezoeker in de gewenste gebedssfeer onderdompelen', aldus de Zuster Rolande. De webpagina beschikt ook over een jukebox met een lijst van stemmige muziekfragmenten, waar men volgens zuster overste stil van wordt. Zelf surft Zuster Rolande dagelijks naar de cyberkapel. 'Als ik op mijn computer aan het werk ben, dan maakt die muziek mij heel rustig.'

Bezoekers kunnen er ook kaarsjes aansteken. Die blijven 48 uur branden op de computer. Je kunt er ook een gebedsintentie achterlaten.

Geen opmerkingen: