donderdag 15 maart 2012

Angelvoices

Buurman vertelt dat hij op een Frans koor zit. Te Frankrijk. Als hij in Frankrijk is en dat is hij een half jaar per jaar. Hij laat wat van hun muziek horen en ik constateer: dat is net de Vlaamse folkgroep Lais! Wie kent nou Lais. Búúrman kent Lais.

Buurman heeft een paar cd's over. Hij gaat ze op de gang leggen, zoals wij in dit complex allemaal boeken en cd's op de gang leggen die wij niet meer willen. Er zijn bijna altijd liefhebbers voor. Ik vind dat mooi. Maar deze van Lais mag ik nu hebben.

Het woord 'lais' betekent 'stem', en het verwijst naar de erotisch geïnspireerde poëzie van Marie de France. De groep Laïs bestaat uit 3 vrouwen uit het Vlaamse Kalmthout: Jorunn Bauweraerts. Annelies Brosens en Nathalie Delcroix. De groep werd geboren in de zomer van 1994 en beleefde haar eerste grote moment toen het trio op het podium van Dranouter, met folkrockgroep Kadril achter zich, het publiek eerst wakker zong en vervolgens in extase bracht. Emmylou Harris sprak vol lof over hun harmonieuze samenzang en had het over 'angelvoices'. Ook zong Lais in het voorprogramma van Sting, Clannad, Värttinä, I Muvrini, Alain Souchon .... Echt mooi als cadeautje voor jezelf,

Geen opmerkingen: