zaterdag 3 maart 2012

Wouter Stips

Wat onder meer heel leuk is aan de boekhandel te Bilthoven is de galerie eronder waar deze maand werk van Wouter Stips wordt geëxposeerd. Hij onthult vandaag zelfs een beeld. Ik ben dol op Wouter Stips, zijn werk dan, de man kende ik niet. Maar niemand die ik de naam noem lijkt hem te kennen.

Het is weer dat plukje verleden - in de lijstenmakerij - dat hier opspeelt. Wouter Stips verkochten we daar. Hij is een hedendaagse Karel Appel. Maar dan roze(r). Liever. Ik vind het prachtig en koop meteen zijn boek 'Je bent een Engel'.

Even googelen: Wouter Stips is een veelzijdig kunstenaar. hij volgde de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en hield zich bezig met verschillende vormen van beeldende en toegepaste kunsten. Hij exposeerde met grafiek en schilderijen, maakte animatiefilms in Praag, poppen in Parijs, schreef en regisseerde theatervoorstellingen, en publiceerde verschillende boeken en comics. Vanaf 1980 legde hij zich toe op het schrijven regisseren en ontwikkelen van televisieprogramma s, waaronder documentaires over theater en cabaret, drama- en comedyseries. Vanaf 1990 was hij creatief directeur bij IDTV en Endemol. In 2005 keerde hij weer terug bij het vrij schilderen.

Wouter Stips op Google Images

Geen opmerkingen: