vrijdag 9 maart 2012

Nog meer ouwe rockers

Ik weet dat Gilles in een bandje speelt, maar ik heb 'm nog nooit zien optreden. Nu hebben ze een filmpje gemaakt, meldt hij op Facebook.  Ik heb ze ge-liked en meteen maar getipt voor de oude-mannen-rock van Giel Beelen. Lekker beledigend, want ze zijn nog lang geen 65+. 

Zijn band heet Zänph en is Zaans. 'Zänph is fonetisch Duits voor mosterd, een echt Zaans product.' (Het duurt even voor ik het grapje begrijp. Voor wie ook moeite met het grapje heeft: Senf.) 'Aanvankelijk speelden we muziek van anderen, met een voorkeur voor onbekende nummers van bekende artiesten en andersom. Het laatste jaar is steeds meer de nadruk komen te liggen op het schrijven van eigen werk, en dan vooral in de Nederlandse taal.

Komend weekend gaat Zänph een poging doen het record te vestigen van de meeste optredens in één weekend. Zaterdag 10 maart zullen de optredens in de buurt van Zaandam en omstreken plaatsvinden. Zondag 11 maart is Amsterdam het podium van dit evenement. Die dagen zal er ook een filmploeg meelopen, 'van het geschoten materiaal zal weer een clip worden gemaakt.'

Geen opmerkingen: