zondag 11 maart 2012

Lyriek, expressie, vervoering en verlossing

Nichtje belt me uit bed, of ik mee ga fietsen naar Muiden. Het is namelijk lente. Jeetje, inderdaad, wat is het lente! Helaas moet ik nee zeggen, want wij gaan op concert. In het Orgelpark. Dat is een Amsterdamse concertzaal met meerdere orgels, bij het Vondelpark. 

Heel Amsterdam kuiert in het Vondelpark. Het is er proppend vol. Ik wil ook tussen de kroki lopen, maar wij gaan naar het Orgelpark. Ik kan niet klagen, want ik heb zelf de kaartjes gekocht.

Daar treedt op het Attacca Ensemble, gespecialiseerd in minimal music, van Philip Glass, Arvo Part en David Lang. Wat een belevenis. Schitterend concert. Valse bescheidenheid kun je ze niet verwijten: ´Het Attacca Ensemble brengt in dit concert lyriek, expressie, vervoering en verlossing´, schrijven ze in het programmaboekje. Maar ik ben blij dat ik wat van hun tekst kan overschrijven over de muziek, want het is erg moeilijk woorden te vinden voor deze topervaring die bijna drie uur duurt, maar geen moment te lang. In tegendeel

Er is nog geen filmpje van dit optreden op YouTube te vinden. Wel een deel uit een andere uitvoering van  'The Little Match Girl Passion' van David Lang.

Geen opmerkingen: