zaterdag 3 maart 2012

Bilthoven-nóórd

Honderden Bilthovenaren zijn er. Bilthoven is in goeden doen, je krijgt niet de indruk dat hier de economische crisis hier gevoeld wordt, al spreek ik wel een man die net wegens de crisis ontslagen is en thuis zit en nu als belangrijkste contactmoment van de dag de caissière bij Albert Heijn noemt.

Het is een ontzettend leuke winkel. De hoop der toekomst. De eigenares leidt me rond en ik wil wel alle boeken kopen. De winkel ligt direct naast het station ('Bilthoven Centraal', grappen ze hier) en kan fungeren als wachtkamer met kofietafel met gratis koffie en gratis Wifi.

Maar dan? Wie zijn al die honderden zestigplussers in goeden doen? Ik besluit de opperspreker aan te spreken (met mijn beste openingszin: wie bent u en wat doet u?) en raak verzeild in bobo-speak. Economische crisis? Ambitieus centrumplan? Dan kent u Bilthoven niet. In Bilthoven is geen economische crisis. Drie belangrijke mannen doen mij elk een lesje succes. 'ik woon in Bilthoven-Nóórd, met de gróte villa's.'

Omdat ik de Pers ben willen ze heel graag met mij praten. Het is een beetje raar als je niet weet wie zij zijn. Mag ik uw kaartje is altijd de beste afsluiting..

Geen opmerkingen: