donderdag 29 maart 2012

Ronder en zachter

Op de radio hoor ik journalisten over de aflevering van de serie 'In het Haagse' die gaat over het mediacircuit: de journalisten, de voorlichters en de politici. De journalist op de radio (ik weet niet wie hij is) is een beetje nijdig dat Dominique van der Heyde in deze aflevering zo prominent in beeld is. Dat ze een personal coach heeft, die met haar de afleveringen van het journaal terugkijkt en evalueert. En dat het dan ook over haar haar en haar bloesjes. En de punten van de kraagje. Dat ze een wat 'rondere' uitstraling zou hebben, maar ondanks de scherpte punten van de kraag van haar overhemd is de uitstraling van haar hals toch zacht, zegt de coach.

Ik vind Dominique een heel erg goede journalist met een helder verhaal en veel kennis van zaken en zonder de ironie van Ferry Mingele. En ook vind ik haar mooi. Ik hoopte altijd dat alles aan haar het gevolg van een natuurtalent was, maar blijkbaar moet ook zij oefenen.

Mijn gaydar dacht het al, maar je weet het nooit zeker. Het zou evengoed anders kunnen zijn. Zoekende naar wat info lees ik nu dat zij inderdaad van de dames is. Haar vrouw is Annet de Jong, schrijfster en recensent voor De Telegraaf. Plaatje. Ze ontmoetten elkaar in het Tweede Kamergebouw, speurend naar het conceptregeerakkoord van het tweede kabinet Balkenende.

Geen opmerkingen: