vrijdag 9 maart 2012

Lido di Venetia

Bij Bol.com heb ik in twee minuten vijf boeken besteld met het woord Venetie in de titel, waarvan ik er inmiddels één heb ontvangen, namelijk Dood in Venetië en andere verhalen van Thomas Mann. De rest moet nog door de brievenbus gepropt en anders wordt het de TNT-balie bij de lokale Read Shop. (En over een poosje bij Albert Heijn, nu Bol.com overgenomen is door Ahold. Dat heeft u vast in de krant gelezen, daar ga nu  ik verder maar niet op in.)

We gaan naar Venetië. Dat komt zo. Ik wilde graag een Weekje Weg, en liefst naar een huisje aan het strand bij Egmond aan Zee, Texel of Vlieland. Naar dokter Deen. Maar Bobby wil altijd maar naar een buitenland: Duitsland, België of Frankrijk. Bestemming Egmond aan Zee of Vlieland, dat behoort wat hem betreft pas tot de mogelijkheden als hij met pensioen is. 

Al meer dan een jaar is het steeds hetzelfde liedje. Waar wij ook naar toe gaan, het is er slecht weer. Ook al is het Madeira of Griekenland. Dat valt  niemand te verwijten, maar toch. In principe vind ik het best om over de grens naar een lelijk huisje in  Duitsland, Frankrijk of de Ardennen te gaan, maar als het toch slecht weer is, waarom zou je dan zes, zeven, acht uur rijden, denk ik op mijn beurt. Kun je net zo goed slechts een half uur van huis. 

Kort en goed komt het erop neer dat ik ditmaal NIET naar een huisje in Duitsland wil. Is het goed dat we niet discussiëren en dat ik ditmaal kies waar ik graag naar toe ga? Please? En dat we dat dan doen?

Na een uur concentreren kom ik op Venetië. Wat? zegt Bobby verbijsterd, want hij is zich net met Texel aan het verzoenen. Het is inderdaad wel iets anders. Maar nu vinden we het allebei leuk en heb ik bij ene Mrs. Carla op het aan Venetië aanpalende eiland Lido di Venetia (met strand) in een villa een appartement gehuurd.

Het is enorm vrijdagavond en ik wil beelden van Venetië .

Geen opmerkingen: