maandag 12 maart 2012

Grr!

Ik ben echt wel bereid om af en toe vernieuwingen bij te leren en toe te passen, maar soms ook niet. Het wordt je online zo opgedrongen.

Van het weekend gaat mijn iPhone ineens ongevraagd nieuwe software erop zetten - in het verleden gebeurde dat wanneer je hem aan de computer legde. Gevolg: zomaar een aantal bladwijzers op de iPhone en de iPad veranderd. Zo is mijn Google-bladwijzer weg en is er een Apple-bladwijzer voor in de plaats gekomen. Google is ook steeds pagina's en programma's aan het wijzigen. Grr. Je werkt er met groot genoegen mee, en dan ineens is alles onbegrijpelijk anders. Ach het is geen wereldleed, maar je bent zo weer een uur (of meer) kwijt. 

Nu zitten ze bij Google weer te klooien aan mijn blog. Links had ik leuke YouTube-filmpjes, muziekaanraders, en rechts had ik m'n archief, de diverse verhaallijnen, en links naar andere sites. Dat is ineens allemaal weg. Al staat het in de backoffice nog wel, ik krijg het niet meer naar de voorkant terug. Grr!

Blogger promoot de laatste maanden 'dynamische blogs'. Die zien er veel meer uit zoals alle sites en blogs er tegenwoordig uitzien, met zwarte balken. Moet ik daar dan naar overstappen? Dat is een heel andere stijl. Strak, newsy, actueel. Bij die vormgeving past andere inhoud, andere plaatjes, andere tekst. Waar bemoeien ze zich mee? Ik was juist zo content over mijn hippy-stijl. Maar nu is het ineens te leeg. Heeft een andere blogger dit ook meegemaakt?

Geen opmerkingen: