vrijdag 23 maart 2012

En ondertussen in de rest van de wereld...

Omdat hier wifi is krijg ik alles mee: Hero Brinkman, de moordenaar van Toulouse, de seinstoringen bij het spoor...

Wout sms't: Selexyz heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het staat in alle kranten. Ze hebben heen geld meer voor de huur en de salarissen. De winkels blijven vooralsnog open.

We wisten dat het ging komen. Raar om dat nu op afstand mee te maken. Het roept herinneringen op aan toen de Thiemegrafimediagroep failliet ging, waar wij onderdeel van uitmaakten. Dat is al weer twee-en-een-half jaar geleden. Je kreeg geen salaris, moest met zijn allen naar het UWV, als schapen, wel doorwerken, want als je niet doorwerkte kreeg je geen uitkering. Het bedrijf moest verkocht worden terwijl het nog draaide. De freelancers belden dagelijks, maar kregen ontwijkende antwoorden over dat het in handen van de curator lag. En toen kwam er ineens een nieuwe eigenaar en moest je tegen zeggen: Dat geld krijg je toch niet meer, maar gaan jullie mee? 

Wat zou er nu met die Selexyz-winkels gaan gebeuren? Zijn er ondernemers te vinden die doorgaan met Broese? Scheltema? Scholtens? Donner? Heinen? Of is het voorbij en over? Op Twitter twitteren de winkelmedewerkers: 'Wij zijn gewoon open...' Maar al die boekenkopers die de afgelopen jaren wegbleven bij Selexyz, die gaan toch niet meer terug?


Geen opmerkingen: