woensdag 28 maart 2012

The S-word

RoRo7 en ik zijn naar Breda en gaan voor de gelegenheid even langs bij de winkel met the S-word aldaar. Als we de nieuwsfeiten mogen geloven is deze dag einde S-word. Wij gaan even kijken hoe het met de mensen gaat. En ze een hart onder de riem steken. Ze staan tenslotte dagelijks in het nieuws. Hun winkel en hun baan staan op de tocht. Wij volgen het nieuws van uur tot uur.

De winkel is leeg. Geen klanten, drie medewerkers. Het hele winkelcentrum is trouwens leeg. Niet zo raar want het is dinsdagmiddag en als er al mensen in de stad zijn, dan zitten ze in het zonnetje op het terras. De dames verkoopsters vertellen dat zaterdag, de zaterdag dat bekend werd dat er iets mis ging met de winkels met de S overstelpt met klanten. 'Afgelopen zaterdag was de leukste dag ooit', zegt een van hen.'Zoveel klanten als er ineens kwamen, zoveel goeie respons. We kunnen toch niet zónder jullie, zeggen de mensen. Wat is Breda zonder jullie!'

Als er gebeurt waar de bewindvoerder die het proces leidt naar toe werkt is dat ze samengaan met een andere winkel met een S. De Slegte met Scheltema, De Slegte met Broese, De Slegte met Scholtens... We fantaseren hoe dat zal gaan. Hoe de high brow van de winkels met de ene S moet samengaan met de low brow van de andere S.

Deze verkopers te Breda hebben er een hard hoofd in. 'Wij hebben in Breda geen De Slegte meer'.

Geen opmerkingen: