maandag 26 maart 2012

Balkonjagers


Balkonjagers zijn het. Natuurlijk kan ik ze niet binnen houden met dit weer, kan ik de balkondeuren niet dicht laten. Dus gaan ze naar buiten. Vooralsnog bewegen ze zich behoedzaam.

Máár: ze kunnen naar alle buren. En dat zijn er nogal wat. De balkonrand loopt namelijk door. Geen idee of ze dat gaan doen. Mijn grootste angst is dat ze bij diverse buren naar binnen gaan en daar onder meer de broodtrommel leegroven. Dat ik burenruzies krijg. Dat uiteindelijk de Rijdende Rechter langs komt. Dat ik moet verhuizen. Of Rooie en Gele weg doen.


De tijd zal het allemaal gaan leren, maar vooralsnog hebben ze in een kwartier op mijn balkon al een lijster gevangen en gedood. Gisteren kloeg ik nog over het vogelaanbod aan mijn Zeeburgerdijk. dat je hier alleen grote vogels als meeuwen en duiven hebt. En - als je geluk hebt - een scholekster op je dak. Maar geen musjes, meesjes, vinkjes, zwaluwen, merels. Niet het kleinere grut met het fijnzinnige zanggeluid. Waar hebben deze twee rovers deze lijster zo snel gevonden?

Geen opmerkingen: