maandag 26 maart 2012

A Rose Touched by the Sun's Warm Rays

Er gaat een wereld open. Mijn eerste kooravond bij het Ylandenkoor. Op 12 mei gaan we al optreden op de Korendag in de Muiderkerk. Vanavond oefenen we 'Pata Pata' (muziek en tekst van Miriam Makeba, in een arrangement van  Jetse Bremer) en 'A Rose Touched by the Sun's Warm Rays' (muziek Maria Brubacher, tekst Jean Berger). Als nieuweling moet je maar een beetje meejeuzelen.

A rose touched by the sun's warm rays / All its petals gently does unfold; /  So you, when touched by God's great mercy, /  Let joy and gladness win your soul 

Ik leun eerlijk gezegd behoorlijk op tenor Daan, maar die verwacht niet anders. In de pauze zegt hij gelukkig wel dat hij kan horen dat ik meer gezongen heb. Voor hem is de tenort af en toe te hoog, voor mij af en toe te laag, bekennen we elkaar.

Vanavond zijn behalve wij tenoren vijf bassen, vier alten en twee sopranen.Alle partijen krijgen een oefenbeurt behalve wij tenoren. Dat is niet eerlijk, want wij zijn maar met zijn tweeën. Daan zegt: 'Zo gaat dat altijd!' Dus vraag ik de dirigente even aandacht voor ónze partij. O ja, zegt ze.



Geen opmerkingen: