dinsdag 3 september 2013

Vlierbessenjam

Dat denk je als je door het Flevopark wandelt. Of vlierbessenbrámenjam.

'Vlierbessenbramenjam maak je omdat de smaken elkaar heerlijk aanvullen. En omdat ze rond dezelfde tijd te plukken zijn natuurlijk. Een pure vlierbessenjam kan vrij heftig van smaak zijn. De bramen geven er ook wat zachtheid en zoet aan. Het resultaat is een heerlijke kruidige jam met een stevige smaak. Lekker voor een lange herfst en winter! Vlierbessen en bramen mengen met geleisuiker.'

'Ris de vlierbessen met een vork van de takken en let erop dat er geen steeltjes aan blijven zitten want dat is niet lekker in je jam. Was de bramen en de vlierbessen en laat ze uitlekken. Meng de bramen en vlierbessen met de geleisuiker in een kom. Kook het mengsel in een pan en laat het 5 minuten flink doorkoken. Giet de jam kokendheet in goed schoongemaakte potten. Draai de deksel erop en laat ze 5 minuten op de kop staan. Laat de jam afkoelen en je hebt een mooie voorraad voor de herfst en winter.'

(Bron: de site Okke houdt van vlierbessen)

Geen opmerkingen: