zaterdag 28 september 2013

Burennetwerk

Aan de Oudenoord heeft buurvrouw Nita een buurtbarbecue georganiseerd voor de hele flat. Het is zo'n jaren-tachtig-flat van niets, denk je bij eerste aanblik, maar als je er eenmaal woont dan wordt dat anders. Dan is het je thuis. Er wonen allemaal aardige mensen. Sommigen wonen er al 30 jaar. 

Nita heeft alles op alles gezet om een buurtbarbecue voor elkaar te krijgen. Allemaal meest  kleine ondernemers uit de buurt sponsoren het feest en er is ook een subsidie van de Gemeente Utrecht uit een potje Sociale Cohesie ofzo. We eten kippenpootjes en couscoussalades van de Marokkaanse bakker/slager/groenteboer, biologische wijn van de AH, een enorme ijstaart van de Italiaanse ijssalon. Er is een echte kok die barbecuet. Nita heeft geen plastic maar houten wegwerpbordjes en vorken en messen. Zal eens vragen waar ze die vandaan heeft.

Vele buren bieden haar een helpende hand. Bobby heeft fakkels gekocht bij de Hema en helpt bij het opzetten van alles. Andere buren helpen weer met het  afbreken na afloop. Tijdens de barbecue stelt iedereen zich aan elkaar voor met zijn of haar huisnummer en wijst dan waar in het complex dat nummer te vinden is. De politie is er ook, in de hoedanigheid van beste vrienden. De buren waarderen Nita's inzet enorm. Op de foto geeft een buurvrouw haar een roos.

Geen opmerkingen: