zaterdag 14 september 2013

Dagje uit

We hebben een dagje uit met het werk. En petit comité, wel te verstaan. Varen met Hani501&Inge, die speciaal voor de gelegenheid met hun vissersschouw overgestoken zijn van Stavoren naar Enkhuizen. 

De hele week hadden we met z'n allen al lopen heen-en-weren of we het uitje door zouden laten gaan, want alle weermannen en weerapps beloofden een uitgesproken regendag. Het is écht niet leuk op zo'n boot als het regent, daar was iedereen het over eens. 

Hani501 blééf echter zonnige foto's sturen: 'Op het water is alles anders.' Wie zou besluiten niet mee te gaan was een watje. Of een doetje. Daar wil ik van af zijn.  Dat laat je je niet zeggen

Het is echt ruig als we vandaag de pittoreske Binnenhaven van Enkhuizen verlaten. Er zijn onmiddellijk behoorlijk hoge golven, het water spat ons om de oren. Ik vind het lekker ruig, ik ben helemaal geen zeiler, maar heb het grootste vertrouwen in Inge. Schipper in het geel. Dit is leuk! Laten we naar Den Helder varen, roep ik enthousiast. 

Inge's gezicht verstijft echter steeds meer. Dit is níet leuk, weerspreekt ze mij. En keert weerom de haven in. Daar eten we doorweekt en verkleumd onder een dekzeil de meegebrachte broodjes en couscous op. Het is een dagje uit om nooit te vergeten.

De foto is een echte Hani501.

Geen opmerkingen: