woensdag 25 september 2013

Labyrint

Nichtje en ik hebben allebei een vrije dag. We gaan naar het Sloterpark. Uit mijn Amsterdamse leven ken ik het Erasmuspark en het Rembrandtpark uit m'n periode Bos & Lommer, het Twiske uit de periode in Noord, het Vondelpark en het Amsterdamse Bos uit de periode Jordaan, en nu dan het Flevopark. Het Sloterpark ken ik eigenlijk niet - Far West ligt nogal uit de route. Maar het Sloterpark heeft sinds een tijdje een labyrint en dat wil ik graag zien en lopen. Om telkens naar Hoofddorp af te reizen als ik zin heb in een labyrint... Maar eens deze proberen. 

Omdat we eerst het gehele leven moeten doorpraten doen we eerst het Rondje Sloterpark (6 km), om het meer heen, en dan pas het labyrint. Want dan moet je toch wel een kwartier je mond houden. Daar zijn Nichtje en ik in elkaars gezelschap niet goed in. 

Zij kent het hele fenomeen labyrint niet. Ben altijd een beetje bang dat mensen het stom vinden. ('Ben jij spiritueel?'), terwijl ik het gewoon léuk vind. En er gebeurt van alles met je. Zo draaien wij een kwartier om elkaar heen op het labyrint. 'Wat vond je ervan?' vraag ik na afloop. 'Ja, wel leuk', zegt ze.

Geen opmerkingen: