zondag 15 september 2013

Stadse huis

Ik ben doorgaans niet zo mededeelzaam over de huizenzoekerij, maar tijdens de boottocht vertellen we opgetogen over de het Utrechtse nieuwbouwproject in Nieuw Zuilen, waarmee we een antwoord gevonden lijken te hebben. Dat is fijn, want iedereen vond het wel tijd worden.

Vrijdag kreeg ik nog een mailtje van het Project, of ik me wel ingeschreven heb. Met de waarschuwing: nog één dag. Een beetje voor de grap reageer ik dat wij als eerste inschrijvers heel graag nummer 8 willen.

We hadden ons direct al ingesteld op enige ergernissen bij dit project, want semi-ambtenaren-instanties en -projecten zoals van woningbouwverenigingen denken hun communicatie en logistiek doorgaans meer vanuit zichzelf dan vanuit de klant. Op de website over het project staat veel wat je zou willen weten niet. Als je belt om uitleg dan krijg je mensen aan de lijn die niet weten waar het over gaat en die ook niet weten bij wie ze moeten zijn. Het is een kwestie van kiez'n-op-elkaar-volhoud'n-maar.

Maar deze kon ik dan weer niet verzinnen. Morgen 17 uur sluit de inschrijving. Op zondagmiddag ontvang ik een reactie van de 'wooncoach' op mijn mailtje van vrijdag. Ik kan wel beweren dat wij de eerste inschrijving waren, schrijft de man, maar hij heeft helemaal geen inschrijving van ons. Ik reply en bel er meteen ook maar achteraan, ook al is het zondag. 'Hoe kán dat nou,' roep ik getergd. 'Wij hebben op de informatie-avond wel drie keer met de medewerkster gepraat, gevraagd: waar kunnen we de inschrijving achterlaten?' 'Geef maar aan mij', zei ze. Dat doe je dan.

'Dat moet je nooit doen op zo'n informatieavond', zegt nu de Wooncoach. 'Dan raakt dat maar kwijt.' En: 'U hoeft zich niet zo op te winden, u bent toch nog op tijd?' Ik vul het formulier dus maar opnieuw in, scan het en mail het per omgaande terug. En schrijf er wel nog even bij dat ik het onbegrijpelijk vind dat een persoonlijk ingeleverd inschrijfformulier zoekraakt. En dat het voor ons heel belangrijk is. 

Er zijn veel inschrijvingen, meldt hij. Hoe de procedure is is onduidelijk. Er is sprake van een loting bij een notaris te Amersfoort. Het is minder zeker dan ik dacht dat het rond komt.

Geen opmerkingen: