donderdag 26 september 2013

Champanje

De Messe Solenelle is misschien niet de meest voor de hand liggende muziek om champagne bij te drinken, maar ik stuit erop op Radio 4 als ik naar Utrecht rijd. Hayo Boerems speelt en de Rotterdamse Laurenscantorij zingt de Messe Solennelle van Louis Vierné in het Orgelpark in Amsterdam. Het Avondconcert bij Omroep Max. (Even weer een snik, dat ik Amsterdam ga verlaten.)

Wanneer ik arriveer bij Bobby om met een mooie champagne het nieuwe huis te gaan vieren zetten we de radio aan, want van deze muziek houden we allebei veel. Wat gelijk resulteert in een college geluidstechniek, want waarom is er ruis als je stereo luistert en niet bij mono? Aan het eind van het concert  valt de hele verbinding weg tussen het Orgelpark en de studio in Hilversum, daar weet Bobby ook weer veel van, van radioverbindingen. Zo gaat dat samenwonen straks vast een hele educatieve kant krijgen.

Na het concert buigen we ons over de kaart van Utrecht. Wat is er allemaal is in de buurt van de Huis te Zuylenlaan? Waar gaan we straks uit eten? Waar gaan we boodschappen doen? Mooie naam: Huis te Zuylenlaan. Proost!

Raar dat ik het niet meer aan mijn vader of mijn moeder kan vertellen.

(Zo klinken het Sanctus en Benedictus uit de Messe Solennelle van Louis Vierné.)


Geen opmerkingen: