vrijdag 13 september 2013

Felix

Het is alweer twee werkdagen geleden dat ik deze mens ontmoette. Ik ben een tante in hart en nieren en sinds enige jaren ook veelvuldig 'oudtante'. Zag laatst een leuk boek Dan word je toch een leuke tante! Ik dacht dat het een troostboek was voor leuke jonge vrouwen die geen blijvende man kunnen vinden. het is iets anders, want gaat over vrouwen die onvruchtbaar zijn en die deze zin vaak als troost krijgen. Ik vind dat het tantedom best meer gewaardeerd mag worden. En ze mogen van mij ook een boek maken over hoe je een goeie óudtante kan zijn. Regel 1 is denk ik: tijdig op kraamvisite. Daar laat ik wel een steekje vallen. Voor je het weet is het nieuwe neefje alweer acht maanden.

Ik ga een knuffel kopen, zeg ik. 'Een knúffel?' zegt Vinnie. 'Dat kan echt niet hoor. Felix gaat al bijna naar de kléuterschool! En jonge ouders krijgen altijd zoveel knuffels! Nee, echt, geen knuffel, een bóek!' Vinnie kan het weten, want hij heeft heel veel vriendinnen die jonge moeders zijn. Klagen die over knuffels?

Maar ik moet toch naar de boekhandel dan kan ik ook wel even naar aai- en knijpbare boeken kijken. Het zegt me allemaal niets. Volgens mij is het smakeloos. Niet dat dat er voor die baby's iets toe doet, maar de ouders. 'Koop anders wat lelijks bij de Action', adviseert Vinnie.

Wat een twijfel, en dat tussen alle andere Vraagstukken deze week door.  Uiteindelijk wordt het een mooie blije bos bloemen. Het maakt natuurlijk helemaal niet uit wat je meeneemt. Als je maar komt. 'Je bent toch nog niet bij neefje Jefta geweest, he?' checkt Nichtje M. voor de zekerkheid.

Geen opmerkingen: