vrijdag 6 september 2013

Vlaardings Streekmuseum

Een raak cadeau. Schoonmama raakt maar niet uitgekeken in het 'Prentenboek van het Vlaardings Streekmuseum. Het is prachtig uitgegeven, 416 pagina's met hele mooie prenten, tekeningen, schilderijen. Ze woont haar hele leven in Maassluis. Bij elke prent komt er een heel verhaal.

Op weg naar Maassluis ga ik even in de boekhandel in Vlaardingen langs. Dat ligt direct ten oosten van Maassluis. Bobby is er geboren en zat er op de middelbare school. Pontier is echt een naam voor hen.

Het is de dag van het Droomboek. In vier uur tijd is hij er al 500 kwijt, vertelt hij.
En hij heeft er nu nog 200. De mensen drommen in zijn winkel. Gretig, want gratis. Ze zijn heel eisend. En ze zijn met veel. Het is niet echt leuk. Hij gaat altijd om half tien open, vertelt hij, maar is meetal al om negen uur present. De mensen stonden woedend op de stoep, eisten dat hij open deed.

Ik zie dit 'Prentenboek van het Vlaardingsuseum' en besluit het te kopen voor Schoonmama, al heb ik geen idee of er animositeit bestaat/bestond tussen Vlaardingen en Maassluis. En of ze het zal appreciëren. Ja dus. Ze vindt het in een woord geweldig! 

Geen opmerkingen: