donderdag 26 september 2013

Senioren

Ik krijg een Facebook-vriendschapsverzoek van een 96-jarige dame! Wauw! Ze heeft a 8 vrienden zie ik. En ik stuit op een promofilmpje over een boek Social Media voor senioren. Dat is teveel toeval om niet een blog aan te wijden. Zelf doe ik de social media bijna altijd op de telefoon of de tablet en dus die voorbeelden  van oude mensen die onwennig hun kleinkinderen volgen... 

Senioren en de nieuwe tijd. Ik herinner mij verjaardagsfeestjes van Mutti waarin de hele kamer over computers en telefoons en social media zat te praten. Mutti zat er verbijsterd bij.
Schoonmama heeft ook een tablet. Nu al een jaar. Maar het is en blijft onbegrijpelijke materie, het apparaat. Als haar dochter op bezoek is gaan ze samen Facebook kijken, en alles wat de (klein)kinderen doen liken, maar ze doet dat (volgens mij) nooit alleen. Ik herinner me ineens hoe ik mijn vórige schoonmama probeerde te leren hoe je telefoneert met een mobiele telfoon. We hadden een supereenvoudig model uitgezocht, grote letters, weinig functies, speciaal voor senioren. Tien twintig dertig maal herhaalde ik geduldig de handelingen. Ze kon het niet onthouden.

Ik vind het allemaal bijzonder aandoenlijk.


Geen opmerkingen: