dinsdag 19 november 2013

Dokter Corrie School TV

Nieuws van de dag: 'Het Binnenhof is vandaag het terrein van bezorgde ouders. Ze bieden een petitie aan tegen Dokter Corrie. De struise, in doktersjas gehulde Dokter Corrie geeft in het SchoolTV Weekjournaal seksuele voorlichting aan groep 7 en 8 van de basisschool. Volgens de 8.000 voornamelijk christelijke ondertekenaars van de petitie 'Stop dokter Corrie,' dringt het programma een liberale seksuele moraal op.

Dokter Corrie, gespeeld door Martine Sandifort, is een combinatie van een dokter die er geen doekjes om windt en een giechelige puber. Zelf begint ze in eerste instantie te stotteren als ze 'piemel' moet uitspreken. Maar als het erop aankomt demonstreert ze de tongzoen op zo'n plastic skelet dat bij de standaarduitrusting van een biologielokaal behoort.

Eerder stelde de ChristenUnie Kamervragen over het programma. 'Niet omdat we tegen seksuele voorlichting zijn', zegt Kamerlid Joël Voordewind. 'Het gaat om de manier waarop. Je moet voor zo'n onderwerp de tijd nemen, en het niet in vier minuten proppen tussen serieus nieuws.'

Geen opmerkingen: